nedjelja, 2. prosinca 2018.

Ava Gardner

       Ava Gardner je bila američka filmska diva. Rođena je 24. prosinca 1922.

       Njen prvi izvanredni film bio je "The Killers",a u njemu je glumila Kitty Collins. Do 1947. godine već je dostigla status zvijezde nastupajući u ljubavnim i pustolovnim filmovima prosječne vrijednosti. Avu proglašavaju najljepšom glumicom na svijetu, gdje je i potvrdila ulogom u filmu "Bosonoga kontesa" ,a u filmu je glumila Mariu Vargas.  U filmovima "Mogambo" i "Noć iguane"  likove impulzivno, temperamentnih junakinja je odigrala maestralno. Godine 1980. odigrala je posljednju veću filmsku ulogu.
Film "Bosonoga kontesa"

        Nakon tri neuspjela braka, nezadovoljstvo Hollywoodskim životom potaknul
o ju je da se preseli u Španjolsku 1955.  Njezina posljednja glumačka uloga glumice bila je u filmu "Noć iguane".  Godine 1968. porezne nevolje u Španjolskoj potaknule su je na preseljenje u London. Njezina filmska karijera nije joj donijela veliko ispunjenje, ali njezino je izgleda učinilo neizbježnim. Mnogi je obožavatelji i dalje smatraju njljepšom glumicom u povijesti Hollywooda.


         Ava Gardner umrla je u dobi od 67 godina bronhijalne pneumonije 25. siječnja 1990. godine u Westministeru u Londonu u Engleskoj.




 

Broj komentara: 11: